Ugnsstekt kyckling med fetaost och basilika
Ca 35 minuter
2 portioner
Ingredienser:
2 kycklingfiléer
½ kruka färsk basilika
1½ dl matlagningsgrädde
1 ½ dl lätt creme fraiche
1 ½ msk mjöl
½ block feta ost
Aromat
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader och smöra en
ugnsfast form med smör eller olja
2. Sätt riset på plattan och låt koka upp
3. Dela kycklingfiléerna i ganska stora bitar, lägg dem i en ugnsfast form och krydda med aromat.
4. Hacka basilikan i grova bitar
5. Häll matlagningsgrädden i en kastrull och sätt på plattan. När grädden börjar bli varm, häll i mjölet och rör bort alla klumpar.
6. Häll sedan i creme fraichen och den hackade basilikan. Rör om och låt koka samman i ett par minuter.
7. Häll såsen över kycklingen och smula sedan över fetaosten
8. Ställ in kycklingen i ugnen och låt stå i ca 20/25 minuter. Servera!
ca: 22 kronor per portion