Tips på hur du kan underlätta din matlagning

Matlådor
Ett sätt att underlätta matlagningen är att laga fler portioner än du behöver vid det tillfället. Ifall du exempelvis dubblar receptet så kommer du att få över mat som du kan frysa in i matlådor och tina upp vid ett senare tillfälle. Detta sparar du en hel del tid på, och du behöver inte laga mat lika många gånger i veckan.

 
Matsedel + storhandling
Om du exempelvis varje söndag sätter dig och skriver ned vilka olika maträtter du vill äta veckan framöver, så slipper du att fundera ut varje dag vilken mat du skall laga. När du bestämt dig för vilka maträtter du vill laga, så skriver du ned alla ingredienser som du behöver handla. Gå sedan till affären för att handla alla varor som du behöver i veckan. Om du gör på det här sättet så kommer du att bli mindre stressad över att inte veta vilken mat du skall laga och vad som behövs handlas. Nu har du gjort klart allt förarbete för den kommande veckan, och slipper att oroa dig för det.

 

Prova nya rätter
Var inte rädd för att prova nya maträtter. Genom att prova nya recept och variera sig mellan många olika recept så tröttnar du inte lika lätt på att laga mat. Ett tips kan vara att hålla utkik efter häften och broschyrer med recept i mataffärerna.

 
Laga mat tillsammans
Självklart är det roligare att laga mat när man har sällskap. Bjud över eller kom överens med vännerna att ni lagar mat tillsammans då och då. Om du tycker att det är tråkigt att laga mat ensam, utnyttja då tiden då du lagar mat till att samtidigt umgås och ha roligt med dina vänner.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0